Nog nooit gehoord van een stronkenfrees? Dan ben je vast niet dagdagelijks met bomen bezig. Een stronkenfrees is immers een onmisbaar element wanneer je stronken van gerooide bomen dient te verwijderen. Er zijn heel wat verschillende stronkenfrezen beschikbaar, die je zowel kunt kopen als huren.

 

Stronken verwijderen met de stronkenfrees

Wil je je terrein bomen vrij maken of dien je bepaalde stronken te verwijderen tijdens het kappen, dan heb je nood aan een stronkenfrees. Dit krachtige toestel zorgt ervoor dat je je wortels en stronken vlot kunt wegfrezen. Ga je er zelf mee aan de slag, dan kies je maar beter voor een klein en compact model, dat bovendien ook nog eens mobiel is.

 

De stronkenfrees is een stuk sneller dan manueel graven

Waarom je een stronkenfrees inzet? Omdat je zo de boomwortel en stronk een stuk sneller kunt verwijderen dan manueel. Manueel is het uitgraven van het wortelgestel van een boom een loodzware klus, zeker als het om grote bomen gaat. Met een performante stronkenfrees pak je dit een stuk sneller aan. Met deze machinale frees kunnen immer stronken die tot 45 cm onder de grond zitten, probleemloos worden verwijderd. Doe je beroep op een tuinbedrijf, dan hebben ze vaak meerdere mobiele stronkenfrezen die ingezet kunnen worden. Zo wordt het terrein onmiddellijk grondig aangepakt. De toestellen hebben an sich niet veel ruimte nodig en zijn licht, zodat ze makkelijk te manoeuvreren vallen. Gemiddeld is een stronkenfrees ergens tussen de 80 en 120 cm breed.

 

Houtzaagsel blijft over na gebruik stronkenfrees

Waar je bij het manueel uitgraven met een hoop afval blijft zitten, heb je hier helemaal geen last van als je een stronkenfrees inzet. Er blijft van de stronken immers enkel houtzaagsel over dat je makkelijk kunt verstrooien of in de biobak kunt stoppen. Ook hier bespaar je weer heel wat tijd en geld. Contacteer ons gerust indien we jou hiermee kunnen helpen.

 

Twijfelt u of uw bomen gesnoeid moeten worden? Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren.