Vakkundig vellen van bomen

Het vellen van bomen mag dan klinken als een koud kunstje, er komt toch heel wat expertise bij kijken. Uiteraard kun je proberen om zelf je bomen te rooien, maar wil je een optimaal resultaat, dan laat je het vaak maar beter over aan een specialist.

Het laten vellen van bomen kan verschillende redenen hebben. Vaak moeten bomen geveld worden om een terrein bouwklaar te maken, maar net zo goed kunnen bomen ziek worden, waardoor er geen andere optie is dan ze te laten kappen. Zelf bomen verwijderen is mogelijk, maar mispak je er niet aan: er komt heel wat bij kijken. Zeker als de bomen ook gerooid dienen te worden, wat wil zeggen dat je ook de wortels en de stronk gaat verwijderen, dan is het best een pittig klusje, waar vakmanschap en kennis aan te pas komt.

Hoe ouder de boom die je wil vellen en rooien, hoe moeilijker. Een gespecialiseerd bedrijf met de juiste apparatuur en jaren ervaring is dan vaak de beste keuze. Niet voor niets zijn er tientallen bedrijven gespecialiseerd in het kappen van bomen op een duurzame manier.

 

Vergunning voor het vellen van bomen

Een boom kan dan wel ziek zijn of misschien hindert een exemplaar je zicht, dat wil nog niet zeggen dat je deze zomaar mag vellen. In heel wat omstandigheden, gemeenten en steden is er een vergunning nodig voor het vellen van bomen. Informeer je dus altijd even op voorhand bij de overheid en zorg dat je over de vereiste toestemming beschikt. Bekijk dit ook maar beter ruim op voorhand, want het aanvragen van deze vergunning kan een aantal maanden in beslag nemen. Je wil toch niet in de problemen komen met je planning, toch?

 

Meer weten over het verwijderen van bomen?

Hoeveel het vellen van bomen kost, hangt meestal samen met het aantal bomen, het formaat van de bomen en of er ook rooien aan te pas komt. Het zijn stuk voor stuk factoren die de kostprijs van het omleggen van bomen bepalen. Bovendien speelt ook de situatie en de complexiteit van de omgeving een rol.

In een egale tuin is net iets makkelijker om bomen te verwijderen, dan op een hellend vlak in een bosrijke omgeving. Je doet er altijd goed aan om een gedetailleerde offerte te vragen op voorhand, zodat je perfect weet wat het vellen van bomen je gaat kosten.

Bomen laten verwijderen of rooien en wens je meer info of een offerte? Wij bezorgen je met plezier een gedetailleerde offerte en staan garant voor een piekfijn resultaat, met respect voor de natuur.

Twijfelt u of uw bomen gesnoeid moeten worden? Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren.